למה שווה לבטח רכבי הסעות בביטוח מקיף?

 

כמו שאנו יודעים, ישנם 3 סוגי ביטוח שניתן לעשות לכל כלי רכב שהוא במדינת ישראל, כאשר אחד מהם הינו בגדר חובה. בתוך כך, חובת הביטוח חלה גם על רכבי הסעות, אשר נוסעים זמן רב יותר, ומרחקים גדולים יותר לעומת רכבים גדולים. לכן שווה לחשוב אם כדאי  לבטח אותם עד הפרט האחרון, בהתחשב בעובדה שכל דבר יכול להשתבש במהלך שעות העבודה הרבות שהם עוברים.

בישראל, כאשר יש ברשותך רכב, חייב שיהיה לו ביטוח חובה לפחות. ביטוח החובה מכסה נזקי גוף שיכולים להיגרם לבעל הרכב המבוטח, לכלי רכב אחרים המעורבים בתאונה, או בני אדם שיכולים גם הם להיות מעורבים בתאונה. ביטוח זה הינו בגדר חובה, וחל על כל הרכבים, כולל קטנועים ואופנועים.

שימו לב לסיטואציה: נניח ואדם היה מעורב בתאונה, יש פעמים שלפעמים הוא יוצא בלי שריטה. אבל לפעמים הוא יכול גם להיפצע, וכתוצאה מהפציעה הוא נזקק לנוח בבית, מה שמביא לאובדן ימי עבודה, ומישהו צריך לשלם לו על הנזק שנגרם לו על לא עוול בכפיו. חס וחלילה אם מדובר במקרי מוות, אזי יש מקום ופתח לתביעה מול בעל הפוליסה, או לבעל הרכב שבמידה שאין ברשותו ביטוח חובה. דבר זה יכול לגרום להוצאות ברמה גבוהה עבור מי שאין ברשותו ביטוח חובה בתוקף.

הביטוח השני, שהוא בגדר רשות (אך מומלץ לעשות אותו, מכיוון שעלותו זניחה, ותועלתו רבה) , הוא ביטוח צד ג':

ביטוח צד ג' פירושו החלת ביטוח על בעל פוליסה עם כלי רכב ברשותו, אשר פגע בכלי רכב אחר בנוגע לעלויות כספיות ומשפטיות הנוגעות בדבר. הביטוח מכסה פגיעות מכניות, תיקוני צבע, שמשות, צמיגים, ובעצם כל חלק אפשרי באוטו. הדבר אינו תקף כאשר יש ירידת ערך של 60 אחוז ומעלה בשווי הרכב, ובמקרה כזה הרכב מוגדר כטוטאל לוס (Total Loss).

ביטוח מקיף, שהוא סוג הביטוח השלישי, כולל בתוכו כבר את הכיסויים הכלולים בביטוח צד ג', ומכסה חלק נרחב מסיטואציות שונות היכולות לקרות מבחינה כספית. סיטואציות כמו אסונות טבע (למשל: רעידת אדמה, סופות ).

רוב הנהגים בישראל, עושים ביטוח חובה+ צד ג' לרכבים, כאשר מומלץ להוסיף ולבטח בביטוח מקיף כאשר מדובר ברכבי יוקרה, מכיוון שלצערנו רכבים כאלו נוטים ליותר פגמים בגלל מעשי זדון, כמו גם חלקי החילוף שעולים הרבה יותר לעומת כלי רכב "מסורתיים" יותר.

תאונת רכב. קרדיט ל: Naypong-freedigitalphotos.net

כשמדובר ברכבי הסעות, שביניהם ישנם גם אוטובוסים המושכרים לעיתים קרובות, ישנה סבירות גבוהה יותר שרכבים כאלו יהיו מעורבים בתאונות, על אף שנוהגים בהם נהגים מקצועיים המסוגלים לנסוע יותר שעות מהנהג הממוצע. חשוב כמובן לבחור חברת ביטוח המתמצאת בתחומים אלו של ביטוח לרכבי הסעות בגלל הסיבות הנ"ל, וכמו כן שתדע לכסות את הדברים החשובים באמת לחברת הסעות, ולא ללקוח הפרטי.

חשוב שחברת הביטוח תבחר לעבוד עם מוסכים ונותני שירות אמינים. חברת ההסעות צריכה לדרוש מחברת הביטוח שתהליכי התיקון של הרכב יתבצעו במהירות המרבית , בכדי שתתאפשר חזרה מהירה ככל הניתן לשגרה.

במאמר זה למדנו באופן כללי על סוגי הביטוחים השונים המוצעים לבעלי רכבים בישראל. כמו כן, למדנו על החשיבות בכיסויים הניתנים לרכבים של חברת הסעות, ובמה הם שונים מרכבים רגילים.

באחריותו המלאה של המשתמש לבצע בדיקות והשוואות נוספות ולקבל יעוץ מקצועי מתאים, במידת הצורך.מוסכם בזאת, כי ביחס למבצעים ו/או פרסומים עסקיים ככל שיהיו, אין באמור בהם משום יעוץ ו/או המלצה ו/או מתן חוות דעת.