כל מה שצריך לדעת על ביטוח בהשכרת רכב

כאשר אנחנו מתכננים לשכור רכב לקראת נסיעה בארץ או בחו"ל, רובנו מתמקדים בנושא עלות השכרת הרכב וסוג הרכב שאותו נשכיר וחושבים פחות על נושא ביטוח הרכב, אשר לו השפעה ישירה על עלות ההשכרה.

חברות ההשכרה בארץ מחויבות להשכיר רכב רק אחרי שנרכש עבורו ביטוח חובה וביטוח צד ג'. בדומה לביטוח רכב שבבעלותכם, ביטוח החובה לרכב מכסה פגיעות גופניות שעלולות להיגרם לנהג, נוסעי הרכב או הולכי הרגל במקרה של תאונה, בעוד שביטוח צד ג' מכסה את הפגיעה ברכוש הצד השלישי בתאונה עם הרכב השכור. כאשר הרכב מושכר בחו"ל חשוב לבדוק מהם הכיסויים הביטוחיים שחברת ההשכרה מציעה לכם, אם בכלל.

בנוסף לביטוח חובה וביטוח צד ג', לרוב חברות הביטוח מחייבות אתם לשלם בפועל גם עבור ביטוח מקיף לרכב, על מנת להגן על עצמה בכל מקרה של נזק שיגרם לרכב בתקופת ההשכרה, כמו גניבה, פריצה לרכב, שריפה וכדומה.

ישנם כמה דגשים נוספים שכדאי לתת עליהם את הדעת הנוגעים לביטוח הרכב בזמן השכרת רכב, אשר משפיעים באופן ישיר על מחיר ההשכרה:

  1. שירותי תיקון דרך וחילוץ: ישנן חברות אשר מאפשרות רכישת ביטוח המספק שירותי תיקון וחילוץ הרכב השכור בכל מקרה של תאונה, פנצ'ר וכיוצא בזה.
  2. סוג הנהגים ברכב: עלות ביטוח הרכב לנהג צעיר (מתחת לגיל 24) מעלה באופן משמעותי את עלויות הביטוח. במידה ואין צורך בכך, העדיפו לבחור בביטוח שאינו כולל נהגים צעירים, כדי להוזיל את העלויות.
  3. הגבלת מספר הנהגים: בדומה לפוליסות ביטוח ברכבים פרטיים, גם ברכב שכור עלויות הביטוח נמוכות יותר כאשר קיימת הגבלה על מספר הנהגים אשר יכולים לנהוג ברכב, וכאשר הם מוגדרים בצורה שמית בפוליסת הביטוח.
  4. השתתפות עצמית: חשוב לזכור שביטוח רכב שכור הינו שונה מביטוח הרכב הפרטי שבבעלותנו. למעשה רכב שכור הינו רכב אשר נמצא בבעלות חברת ההשכלה ואנו מחוייבים לחתום בעת ההשכרה על תנאי הביטוח שלה ולרכוש את פוליסת הביטוח המנוסחת במדיניות החברה. ראוי לציין כי חברת ההשכרה תעשה את כל מאמציה על מנת להגן על הנכסים שלה ולכן ברוב המקרים לפוליסת הביטוח יתווסף סעיף של דמי השתתפות עצמית. דמי השתתפות עצמית הוא הסכום היחסי שיאלץ לשלם שוכר הרכב במידה ואחד מהסעיפים המצויינים בפוליסת הביטוח מתקיימים. לעיתים דמי ההשתתפות העצמית יגבו מהשוכר גם במידה וקרתה תאונה או נזק לרכב שאינו באשמתו, זאת משום שהוא האחראי על הרכב במהלך תקופת ההשכרה.

לסיכום ניתן לומר שחשוב לקרוא בעיון ובתשומת לב את כל פרטי פוליסת הביטוח עליה אנחנו חותמים בזמן השכרת הרכב, על מנת להכיר את הזכויות והחובות שלנו מול חברת ההשכרה. המלצה זו נדרשת עוד יותר כאשר השכרת הרכב נעשית בחוץ לארץ, שם איננו מכירים לפרטי פרטים את תנאי הביטוח הנהוגים באותה מדינה ולא את תקנות התחבורה.

עוד אתרים מרחבי הרשת:
עופר איתן – פייסבוק

באחריותו המלאה של המשתמש לבצע בדיקות והשוואות נוספות ולקבל יעוץ מקצועי מתאים, במידת הצורך.מוסכם בזאת, כי ביחס למבצעים ו/או פרסומים עסקיים ככל שיהיו, אין באמור בהם משום יעוץ ו/או המלצה ו/או מתן חוות דעת.