האם מכשירי שמיעה כלולים בביטוחי הבריאות?
החזרים על מכשירי שמיעה באמצעות תכניות ביטוח בריאות הוא נושא משמעותי אשר יש לבחון ולברר אותו גם עם סוכני הביטוח. מתן עזרי שמיעה חייב להתרחש בסביבה של שירותים אודיולוגיים מקיפים, הכוללים הערכה ואבחון אודיולוגי, ייעוץ מתאים, שיקום שמיעה, וניפוק מכשירי שמיעה מתאימים. קופות החולים, וגם ביטוחי הבריאות, מכסים מבחינה ביטוחית, בדרך כלל, את מכשירי השמיעה בכדי להבטיח שלכל האנשים שצריכים ורוצים מכשירי שמיעה תהיה גישה סבירה לכך.
דווקא אודיולוגים רבים מתנגדים להכללת מכשירי השמיעה כהטבה בביטוח, מחשש שמחירים נמוכים ושעורי החזר נמוכים יובילו למשא ומתן לגבי הצורך במכשירי שמיעה לאנשים מסוימים. למרות, שעלולה להיות שחיקה ברווחיות המכירה, ישנן תכניות ביטוח המאפשרות החזר כספי על כל מכשיר שמיעה הנדרש על ידי הלקוח. תכנית זו מאפשרת גמישות רבה, עלות נמוכה יותר עבור המטופל, אפשרויות בחירה והחזר מתאים לאודיולוג.
כיסוי ביטוחי על ידי קופות החולים
בקופות החולים, ישנה השתתפות מסוימת בעלות מכשירי השמיעה. אולם האדמיניסטרציה הכרוכה בכך היא מסובכת ומורכבת עבור רבים מהקשישים אשר נדרשים למכשירי שמיעה. עליהם להיבדק באחד מהמכונים האודיולוגים המאושרים על ידי הקופה לאחר שקיבלו הפנייה לכך מרופא אף אוזן גרון של הקופה. לאחר מכן, עליהם לבחור מכשיר שמיעה המותאם להם באופן ספציפי. גובה ההחזר על המכשיר יהיה תלוי בגיל המבוטח ובתכנית הביטוח אותה הוא משלם. בדרך כלל, ייקבע סכום תיקרה להחזר, אשר מעליו יידרש המטופל לשלם מכיסו.
במקרים מסוימים, גם משרד הבריאות משתתף בחלק מההחזר, ובלבד שלא יגיע לתקרה אותה קבעה קופת החולים. לבירור על זכאות וזכויות נוספות בנושא זה, כדאי להתייעץ עם נציגי קופת החולים.
למה צריך כיסוי ביטוחי?
ידוע כי רק20% מהמבוגרים שזקוקים למכשירי שמיעה אכן רוכשים אותם, כאשר ישנן מגוון סיבות לכך. למרות זאת, אנשים עם אובדן שמיעה אשר מבינים את יתרונות הסיוע לרכישה הנמצאים בחבילת ביטוח הבריאות שלהם, עשויים להיות יותר מוכנים ומעוניינים ברכישת ציוד זה. כמו כן, הסטיגמה הקשורה במכשירי השמיעה עשויה להיות פחותה ככל שיותר מבוגרים מצוידים במכשירי שמיעה, מה שהופך את השימוש לשיגרתי יותר.
מתן עזרי שמיעה כחלק מחבילת הטבות בריאות מסייע ללגיטימציה לשימוש במכשירי שמיעה. כמו כן, מכיוון שמשקפים ופלטת שיניים למשל נחשבים ראויים לכיסוי ביטוחי, גם מכשירי שמיעה אשר מסייעים לשיפןר איכות החיים חייבים להיכלל בכיסוי זה. מכשירי שמיעה הינם יותר מצורך רפואי, אלא עבור הדרושים אותם הם מצילי חיים, במובן החברתי, הריגשי והמעשי.
סיכום המאמר: מכשירי שמיעה חייבים להיכלל בכל ביטוחי הבריאות למיניהם, למרות שהם משולמים באופן חלקי על ידי קופות החולים.
פנסיה